Penseltvätt Eco


Löser effektivt färg från penslar, färgsprutor och verktyg. Biobaserad och biologiskt nedbrytbar, märkt med Bra Miljöval.

Penseltvätt ECO – för att rengöra penslar och färgsprutor

Penseltvätt Eco är vår nya penseltvätt utan fossilbaserade lösningsmedel. Finns i butik från hösten 2024. Penseltvätt (art nr 15050) är vår tidigare produkt, se längst ner.

Penseltvätt Eco används för rengöring av penslar, färgsprutor och verktyg. Löser effektivt upp våt och intorkad färg av akrylat (latex), alkydoljor och hybrider av dessa. För rengöring av penslar med linoljefärg rekommenderas BIOkleen Färgbort.

Miljö: Produkten är biobaserad och biologiskt nedbrytbar, baserad på naturliga fettalkoholer, sockertensider och biobaserade estrar. Märkt med Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Tillverkas i Sverige.

Gör så här: Stryk av lös färg och låt penseln stå i tvätten tills all färg är upplöst. Samla vätskan med upplöst färg för destruktion. Arbetstemperatur >10°C.

Spädning: 1 del penseltvätt med 3 delar vatten.

Storlek: 1 liter

Säkerhet: Innan användning, se instruktion samt varningstext på förpackningen, eller läs säkerhetsdatabladet för utförlig information.

Lagring: Förvaras i tätsluten originalförpackning och på väl ventilerad plats. Skyddas mot frost och direkt solljus.

Källsortering: Överbliven koncentrerad produkt samt förpackning lämnas till godkänd avfallsanläggning.

 

Penseltvätt (art nr 15050) är vår tidigare produkt som fasas ut under 2024 till förmån för Penseltvätt Eco (art nr 15110)

Penseltvätt är en rengöringstvätt som består av naturliga växtoljor (vegetabiliska oljor). Det gör penslarna mjuka och smidiga att arbeta med. Utvecklad för att effektivt lösa färg och rengöra penslar, färgsprutor och verktyg. Ej brandfarlig och kräver inte förvaring i brandskåp i butiken.

Användning: Penseltvätt löser våta alkydoljefärger och till viss del intorkade alkydolje- och latexfärger. Stryk av lös färg och låt penseln stå i penseltvätten tills all färg är upplöst.

Spädning: Färdig för applicering utan spädning.

Produktdatablad

Säkerhetsdatablad Penseltvätt (art nr 15010)

Relaterade produkter